ateliers tricot-trottoir

Afbeelding 631LAfbeelding 627L

Afbeelding 630LAfbeelding 632Ln

07.05.09

Verslag Anne: Alles is goed verlopen. ‘k Heb een kistje gevuld met de breiwerken van de deelnemers van vzw De Lork. t Is niet zeker dat dezelfde mensen volgende week terugkomen, maar in afwachting.

deelnemers 9, tricots 5, crochet 3

Bij aankomst op het St Gillisplein
Waar is konijn? Ik zie hem nergens?
Verdwenen of heeft Toos hem ergens anders gemonteerd?

6 mensen van vzw De Lork zijn vandaag langsgekomen.
Het is hen erg bevallen, ze willen volgende week absoluut terugkomen om hun aangezette stadsbreisel verder af te werken.

Het was aangenaam weer en dus installeerden we ons met ons tweetjes op de vensterbank buiten in de straat.
Maria kwam langs en zette zich ook op de vensterbank met haar haakwerk.
Een passante reed voorbij, haar duim enthousiast in de hoogte.
Verwonderde blikken en enkele opmerkingen later raken we aan de praat met een voorbijgangster (toevallig ook een Braziliaanse)
en in een mum van tijd ontstaat er een levendig (portugees) gesprek. De tentoonstelling wordt bezocht, andere Braziliaanse voorbijgangers doen hun zegje. ’t Wordt een vrolijke, lacherige discussie, waar ik niet veel van begrepen heb.

Afbeelding 534L

Stadsbrei 30.04.09. Niet veel deelnemers. Hoeveel weet ik al niet meer. In elk geval is Anne daar en kunnen we op ons gemak spreken over de ‘permanentie’ volgende week.

Intussen is de arabische tekst over de vuilnisdraaikolken in de oceaan ook af en Latifa schrijft (tekent) die uit op het lege vel papier.

latifaL

23.04.09. Tricotteuses: 11. Tricoteurs:1. Visiteurs: 5. Travaux: 7. Installations: 0. Réparations: 2.

imgp0657limgp0656limgp0659l

Un groupe de Citadelle vient aujourd’hui. L’idee de tricoter pour le trottoir ne semble pas évident. Elles font le tour de l’expo et je montre les photoos des jeudi’s précédantes. On décide de s’assoir dans la cour et de commencer avec la fabrication des fils et quelques crochets. Les techniques sont en mémoire et partagés.

imgp0666l

imgp0674limgp0684limgp0685cl

Le tricot-estafette du Pianofabrique avance de 5 cm et le cousin de Louise passe de main en main. Quelques idées passent en revue. Un imperméable pour chiens en plastique semble pratique, car facile à laver. Et quand le chien sera promené, c’est un tricot trottoir!

imgp0668limgp0665limgp0686l