Daillyplein

daillyzakjesL

Tricot-Trottoir 21 mei 2009. Mooi weer op HHemelvaart. We besluiten de vuile was te gaan buiten hangen op het Daillyplein.

De kazernes zijn recent  omgebouwd tot appartementen en commercen. Op de grote ijzeren poort prijkt in gouden letters de naam van de bouwheer: Alexander’s Plaza. De appartementen worden verkocht met Parking en een groot deel van het plein is nu dus geprivatiseerd en afgesloten voor verkeer. Betonnen blokken, palen in diverse modellen en een groot schuifhek barreren de route. Geen maandelijke brocantes meer, geen circusje met poney’s, geen reserve parkeerplaats voor de buurt…Wel kun je nog te voet tussen de palen door. ‘En het is toch goed dat zo’n leegstaand gebouw eindelijk netjes is opgeknapt?’…

daillybankjeL

De bankjes zijn gelukkig behouden en nog van de soort waar je redelijk goed op zit. Met de zon erbij, zeer geschikt voor de stadsbrei. De wind blaast in de draden en doet ze dansen over het plein. Een oude man blijft de hele tijd vol verbazing staan kijken. Onder het breien worden de acties van vandaag uitgebreid besproken en de inzichten rond diverse thema’s gedeeld. Aardig verschillende inzichten, maar toch voelt iedereen zich OK bij de vraagstelling die van de breiwerkjes uitgaat.

daillypaal1Ldaillypaal2Ldaillypaal3LdaillypaalL

Bruno d’Alimonte (http://socialconcept.be) maakt vandaag de foto’s en Sonia Ringoot filmt de stadsbrei. Een werkversie van de film zal waarschijnlijk getoond kunnen worden tijdens de vernissage van de tentoonstelling aanstaande donderdag 28.05.09.

daillypoortL

Poorten en hekken tussen buren, al of niet met leeuwen, adelaars, verbodsborden, dreigingen, bepalingen, alarmsystemen, prikkeldraad. Bevorderen zij het ‘veiligheidsgevoel’, of tasten ze het juist aan?


  1. Intéressant de travailler dans une nouvelle matière et dans un environement différent.

  2. Pingback: Stadsbreien met Tricot Trottoir « DATAPANIK


Reacties zijn gesloten.