Hekkenbrei

Stadsbrei van 6 augustus 2010.

Op deze brei-eenkomst werken we verder aan het volgende project: een grootschalige hekkenbrei. We zien steeds meer hekken om ons heen. Niet alleen voor oprijlanen van sjieke villa’s of povere femettes, maar ook in de stad. Rond speelpleinen, parken, woonwijken en kantoren. En dan hebben we het nog maar niet over de hekken rond de centra voor vluchtelingen…

Hebben wij die hekken echt allemaal nodig? Bij wijze van maatschappelijke vraagstelling willen we één van die hekken tijdelijk ‘overfloweren’. We doen een beroep op iedereen die dit leest om ons te helpen bij de keuze van een hek, dat veel vragen of wrevels oproept. Klik daarvoor bovenaan dit bericht op ‘geef een reactie’ en vermeldt de locatie van dat irritante hek. Geef er liefst een beschrijving bij en als het kan ook een foto. Doe dit voor 3 september, want dan is de volgende stadsbrei, waarop we een keuze uit de voorgestelde hekken zullen maken. Ongeveer een maand later zullen we dan overgaan tot actie en het gekozen hek transformeren in een bloemenveld, hopelijk dankzij de hulp van velen….

Meebreien of haken kan ook.

De techniek is dit keer heel eenvoudig. Voor de steel kun je een smalle band breien van onfgeveer 6cm breed en tussen de 40 en 60 cm lang in de kleuren van je keuze uit je voorraad plastiek tasjes. De bloemen kun je naar eigen inzicht en fantasie haken of breien of volgens het model op de foto. Dat begint met een ketting van 10-12 steken, gevolgd door een rondje vasten. Dan een eerste krans met bloemblaadjes van halve en hele stokjes en daar bovenop een tweede iets kleinere krans. Als je wilt zien hoe het werkt kun je op vrijdag 3 september naar de stadsbrei komen in het café van Micro Marché. (van 16- 18 uur).


Eén reactie

  1. Meest storend hekkens (een schande) zijn die rond vluchtelingencentra.
    Maar, al kunnen we ze niet slopen, we kunnen er wel tegen ageren.
    Veel succes met het initiatief.
    Vriendelijke groeten


Reacties zijn gesloten.