Haak voor M – museum Leuven

Het motregent op dinsdag 26 juli, maar het is de dag die vastligt om het haakwerk ‘HAAK’ te installeren in de binnentuin van M – Museum Leuven. Artplastiekfabrique kreeg de vraag via de organisatoren van het Midzomerfestival en het museum stemde er mee in. (zie bijgaande tekst:  HAAK2).

Gelukkig is mijn vriendin Lieve mee, zodat we de meevallers en de teleurstellingen van de dag samen kunnen verwerken. Behalve de regen is daar ook ineens een achtergrond van witte tenten, die daar naar mijn weten niet voorzien was. Tevens is de paal voorzien van een groene snoer om de feestverlichting op te houden. Het beeld van de strakke haak, die wit afgetekend staat tegen de bakstenen muur, zal ik dus niet kunnen creëren zoals ik het voorzien had. Enfin, na de midzomerfeesten zullen de tenten weg zijn en dan zal het werk er de hele maand augustus kunnen staan zoals het bedoeld was. Vooruit dan maar.

Vriendelijke woorden en veel hulp krijgen we van de technische dienst van het museum. De kleine hoogtewerker die ze voor ons neerzetten blijkt zeer nuttig voor het vastnaaien van de stukken haakwerk rond de paal, maar heeft voor ons ook veel weg van een kermisatractie. Eén keer krijgen we het ding niet meer naar beneden en moeten we de hulp van de manneninroepen, tot hun plezier. Om vijf uur gaan we voor de laatste keer naar boven om een draadje weg te werken en dat was het.