groente uit Brussel

Vorige week deed een groenteman op de dinsdagmarkt van Schaarbeek mij zijn zak met plastiek afval ‘cadeau’. Ter voorbereiding van het giftig groentestandje dat Tricot trottoir op 2 en 3 juni bij de Micro Marché op de stoep gaat zetten, destilleerde ik daaruit gisteren enkele kisten met primeurs. De bloemkolen zijn natuurlijk al een bekende Belgische specialiteit, maar de veelkleurige kloonsla is  nieuw en maakt kans dè topper van het jaar te worden.

.

Zeker nu de cullinaire manifestatie Brusselicious niet alleen de tafels, maar ook de publieke ruimte met eetwaren overspoelt. City-marketting met streetart allures, als ik sommige berrichten in de pers mag geloven.  Hebt u het al eerder zo zout gegeten?

 

 

 

.

Overigens toch weer indrukwekkend hoeveel plastiek afval één marktkraam na enkele uren verkoop oplevert. En zo is het ook bij de kruidenier, de drankhandel, de drogist, de kledingzaak. Wie op de avond van de vuilophaling de trottoirs van bij voorbeeld de Louisalaan eens bestudeert kan daar behalve kartonnen dozen ook grote bergen plastiek vinden. Dus al gaat de klant bij de sjieke winkels met een papieren zak naar buiten, alle artikelen lijken afzonderlijk verpakt in plastiek toe te komen. En waar gaat dat allemaal heen? Volgens de vuinismannen aan wie ik het vroeg allemaal naar de verbrandingsoven. Brusselicious!!


Eén reactie

  1. Sur l’image en haut à gauche j’ai vraiment cru voir des choux fleurs. Difficle de distinguer le vrai du faux . Le faux est souvent + vrai que le vrai?! Quelle confusion.


Reacties zijn gesloten.