PLAZEY 2013

PLAZEY 2013 : artPLASTIEKfabrique presenteert : ‘RODE LARTAARN’, een plastiekbrijsjo in 3 bedrijven.                         ZIN OM MEE TE WERKEN op 23 juni of 7 juli, van 14 to 16 uur?  (Groepsdeelname graag aanmelden op voorhand 0489 036 753)

IMG_1535L

Eerste bedrijf (zondag 16 juni) : de op maat gemaakte plastiekBRIJwerken worden geïnstalleerd op het Festivalterras in het Elisabethpark. Wie wil mag meewerken, of zelf een stukje breien of haken.

IMG_1536Lb

Eerst een zak tot één lange draad verknippen en daarna met de vingers, of met brei- of haaknaalden een lange ketting haken, of een lapje. Als het af is kun je het invoegen in het gemeenschappelijk werksuk. ‘Dan is het een kunstwerk’, volgens Clara, één jonge deelneemster.

IMG_1524L

‘Maar hoe komt u aan al die rode plastiek’, is een veelgehoorde vraag. Helaas is dat niet zo moeilijk, omdat er nog altijd heel veel plastiekzakken worden uitgedeeld in allerlei winkels en op de markten. Voor rode zakken moet je wel lang sparen en aan veel vrienden vragen ze voor jou te bewaren, maar ongelukkig genoeg zijn er ook organisaties en festivals die enorme hoeveelheden plastieken wegwerpcadeaux uitdelen. Eén wandeling achter een vakbondsdemonstratie in Brussel volstaat om een vracht aan rode jasjes op te rapen. Met dank aan de kameraden, maar is het toch niet om knalrood te kleuren van schaamte?

IMG_1526L

Wie wil mag een mening over zwerfplastiek op een zakje schrijven en aan de VUILE WASLIJN hangen.