‘Santa Barbara’

‘Santa Barbara’ (werktitel) is een installatie in voorbereiding, voor de kunstwandeling ‘Op&af’, waar ik deze zomer aan deelneem. (http://www.pep-in-gen.be)

Pour lire cette page en FR : introFR

IMG_6254L       qs77hres-jpeg

IMG_6219Lzw       IMG_5594bL

De installatie zal bestaan uit een Barbara-kapelletje (gehaakt in zwerfplastiek), ingeplant in een oude knotwilg. Tegenover de boom zal een houten bankje staan waarop de kunstwandelaar even plaats kan nemen. Wie wil kan er luisteren naar enkele vertolkingen van het Asturische mijnwerkerslied ‘Santa Barbara bendita’.

Het thema is dat van de mijnwerkers uit deze streek en wereldwijd, in vroegere tijden en vandaag de dag (mannen, vrouwen, kinderen).

Na een pauze van enkele jaren is het zwerfplastiek terug in mijn werk, maar dit keer gemengd met andere materialen. Voor deze installatie knip ik opnieuw draden uit plastiek zakjes, knutsel wat met hout, maar maak ook tekeningen in houtskool, experimenteeer met geluid, fotobewerkingen en -transfers, lees boeken, bezoek oude mijnen en zwerf op intenet. Een weerslag van dit maak- en opzoekwerk is te vinden op deze blog (art)PLASTIEKfabrique. De berichten  zijn geordend op datum, te beginnen met het meest recente. Enkele zijn in het Engels of Frans, maar je kunt ook op alleen NL selecteren.

De installatie is nu ongeveer klaar, maar het project is niet af. Het is een work in progress, met als volgende etappe misschien een tentoonstelling en/of de uitgave van dit ‘blogboek’ in één of andere vorm.

Hier alvast het lied ‘Santa Barbara bendita’ in een versie van het mijnwerkerskoor CORO MINERO DE TURON:   https://www.youtube.com/watch?v=kP5aj4C82Zs

IMG_6237L

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s