meedoen2

NL

handendraadldraad9zeemanl

artPLASTIEKfabrique heeft een paar weken stil gelegen, maar pakt de draad vandaag weer op, met een oproep tot deelname aan dit project via een activiteit of een redactionele of visuele bijdrage. Ook aan alle bezoekers van deze blog. Grosso modo zijn er 2 manieren om mee te doen: meebreien of meebloggen.

1. MEEBREIEN: iedereen kan meedoen aan de ‘STADSBREI’, die door aPf in De Pianofabriek wordt gelanceerd, tijdens de tentoonstelling van 26 maart tot 26 juni 2009. De activiteit bestaat erin om plastieken lapjes te breien van gebruikt plastiek en die vervolgens rond een object in de publieke ruimte te bevestigen. Rond een boom bij voorbeeld, of rond een parkeermeter, een lantaarnpaal, een standbeeld, een reklameding, enz. Het is de kunst om voor het onschuldige breiwerk een verrassende plaats te kiezen, waardoor het behalve zichzelf nog iets anders zichtbaar maakt. Het lapje kan zo een ‘schaamlapje’ worden, of een visueel commentaar op een teveel aan troep op de stoep. Het kan ook op de lachspieren werken, ‘vertederen’, enz. We zullen het al doende zien.

Meebreien kan zowel individueel als in groep. Op donderdagmiddagen (vanaf 26 maart tot 28 mei) is iedereen welkom van 14 tot 18 uur in De Pianofabriek, om de STADSBREI gezamenlijk, in ‘gang’ te steken. Zowel van de individuele als de gemeenschappelijke deelnames worden foto’s verzameld, die in de tentoonstelling worden opgenomen, op deze blog gezet en op de website van de internationale breigang Knittaplease (zie link).

2. MEEBLOGGEN kan door onderaan te klikken op ‘reageer’ en in het daarvoor bestemde vakje een reactie achter te laten. Een informatie, een idee, een mening, een link, een foto, enz. De berichten kunnen op taal of datum worden geselecteerd en gaan terug tot aan de start van de blog in september 2008. Bij elk bericht, maar ook bij de ‘bladzijdes’ bovenaan kan een reactie worden gegeven. Alle reacties zijn welkom en worden gepubliceerd op de blog en later in het tentoonstellingsboek.

De pagina ‘planeet plastiek’ (zie boven) wordt de verzamelplaats voor foto’s van toenemend plastiekgebruik en plastiekvervuiling. Overblijfsels van plastiek in de bomen, op de stoep, in het water… Opsturen van een foto’s kan via de blog, of via het emailadres: toos.vanliere@skynet.be. Graag met een plaatsaanduiding (land) en de naam van de fotograaf. Liever geen foto’s die al op het web circuleren.

Met dank aan alle toekomstige inzenders en aan Rickey, Guy, Teun, Christien en Issabel, die al interessante beelden doorstuurden of beloofden…

hooibalenl

De alles en iedereen vernietigende bombardementen op GAZA zijn gisteren dan eindelijk gestopt.


Eén reactie

  1. Hartverwarmend !

    Ik heb me direkt breinaalden aangeschaft, maar het resultaat is nog onzeker.
    Doe door, doe meer…
    De foto’s komen er aan !
    toon
    reactie van Toos:
    Bedankt Toon,
    Zie, je reacties staan erop.
    Ik heb jouw blog ook nog eens uitgebreid bezocht en vind er interessante informaties en meningen bij.
    Blijkbaar gaat die plastiek afvalberg jou erg ter harte.
    Als ik het goed begrijp is je uitgangspunt dat we moeten zorgen dat er minder te recycleren valt. Anders consumeren dus.
    D’accord, maar vooral ook anders produceren denk ik en minder achter korte termijn winst aanjagen. Dat strookt niet echt met onze kapitalistische productiewijze, waarin iedere concurrent sneller en desnoods smeriger te werk moet gaan dan de andere.
    Wringt daar niet ook het plastieken schoentje?

    Wat de fotoos betreft vind ik dat de link tussen onze twee blogs voorlopig volstaat.
    Ik hoop dat je via de blog van aPf de nodige bezoekers op ‘plastiek-stop’ zult krijgen en andersom. De mensen zien jullie fotoos dan vanzelf. Steeds dezelfde foto’s op verschillende gelinkte blogs is volgens mij niet zo’n goed idee. Iets anders is de (eventuele) projectie van ‘planeetplastiek’ tijdens de tentoonstelling. Daarvoor zou jullie volledige reeks (zonder slogans) misschien goed zijn. Laat ons dat tegen eind maart bekijken.
    Intussen moet ik je ook nog iets zeggen. Die tekst op de foto van het rode spa flesje is één van mijn Waalse vrienden wel in het verkeerde keelgat geschoten. Communautaire gevoeligheid? Ik weet het niet, maar misschien is het toch beter op de firma te mikken dan op de landgenoten?
    Groeten,
    Toos

  2. hartverwarmend !
    onze steun hebt ge (al kan er hier niemand breien)
    onze eerste foto’s zijn onderweg; en helaas zullen het niet de laatste zijn
    a+

  3. vind het wel heel goed dat je je met deze onderwerpen bezighoudt, Gaza, en de enorme afvalberg waar we onder gebukt gaan.
    De palestijnen dragen israël/palestina op hun rug tot ze eronder bezwijken, en wij in het westen dragen de consumptiemaatschappij op onze rug tot we eronder bezwijken.
    Sommige stemmen beweren dat de kredietcrisis hier mee te maken heeft.Vind je demonstratie materiaal voor de demonstratie voor Gaza recht uit het hart, vreselijk als die kinderen die afgeslacht werden zonder enig mededogen, beangstigend.
    Zelf loop ik hier in Middelburg de supermarkten af, of ze niet plastic zakjes kunnen verzamelen in een vat waar de klanten hun overtollige zakjes in kunnen doen, en die dan de klanten die hun zakjes vergeten zijn weer uit kunnen halen,
    Ze vinden het wel een goed idee, maar of ze er iets mee doen.
    zelf verkoop ik tweedehands spulletjes, en heb een garage vol spullen, en overproduktie, haal mijn kleding uit de berging bij flats, waar de mensen hun vuil wegzetten, daar staat altijd vanalles.
    Op kunst gebied, ben ik gewoon schilderen thuis en met klei en brons dingetjes doen,
    mooie dingetjes proberen te maken, voor palestina heb ik een beeldje, zal ook eens over die afvalberg denken.
    groetjes corrie uit middelburg

  4. Momenteel zit ik in Madagascar ,prachtig met uitzonderlijke natuur , een eiland in de Indische oceaan , waar ik zeker van ben is dat de vissen hier plastiek eten . vroeger was het hier proper , maar sinds de introductie van waterflessen in plastiek , yogourtpotjes , plastieke zakjes enz. zijn de riolen en straten vol met plastiek dat uiteindelijk allemaal in zee terechtkomt !!!! Er is hier geen enkele discipline , geen enkel verbod alles wordt hier gewoon op straat gegooid net zoals vroeger met dit verschil dat het vroeger in een blad van een boom of plant was een stukje verteerbaar papier was of ander natuurlijk materiaal. De bevolking kent niets anders hier . De enige oplossing is er een beetje geld geven voor de plastiek terug te verzamelen . Betalen per binnengebrachte kilo en dan terug op te sturen naar de fabriek die het heeft geproduceerd , en ze voor alle kosten laten opdraaien …..maar dat is geld gaan halen bij de rijken en daar houd de maatschappij niet van …


Reacties zijn gesloten.